+31 (0)6 119 149 61

Doorbraak in waterzuivering met UV-C straling


16-09-2022                
Yes! we hebben nu een werkend low-energy en onderhoudsvrij inductieconcept dat de levensduur van UV-C waterzuiveringssystemen verlengt naar 6 jaar.

In ons concept combineren we een 2 MHz hoogfrequent inductiesysteem met elektrodeloze lage druk UV-C lampen. Onze verbeterde anti-fouling technologie reduceert elke vorm van vervuiling in het reaktorsysteem tot nul gedurende de gehele levensduur van de lampen. Ter bescherming van de technologie is een octrooi-aanvraag in voorbereiding.

We zitten nu midden in het uitdagende proces van de duurtests en het doorvoeren van verbeteringen om aan de zogenaamde EMC (Elektro Magnetische Compatibiliteit) richtlijn van de EU te voldoen. Dit is noodzakelijk voor de CE markering van ons product. We verwachten het nieuwe systeem in augustus 2023 op de markt te brengen.

Deze innovatie wordt gerealiseerd door Water Waves B.V. en Lamp-Ion B.V. in het kader van het subsidieprogramma “ OP EFRO Valorisatie en Kennisontwikkeling 2021”, project “Better UV-C lamps for water purification and disinfection”.

 

Deel dit bericht