+31 (0)6 119 149 61

Duurzame glastuinbouw stap dichterbij

29 februari 2016

Vanaf vandaag wordt een nieuwe duurzame technologie  om restwater uit glastuinbouw te zuiveren van gewasbeschermingsmiddelen getest in het kader van het project "zuivering spuiwater glastuinbouw Berlikum". Water Waves is partner in dit project.

De aanleiding voor het project is de zuiveringsplicht voor restwaterstromen die inhoudt dat tuinders gewasbeschermingsmiddelen voor 95% uit restwater moeten verwijderen. Met conventionele technieken betekent dit voor individuele tuinders een grote investering.

De ambitie van het project is om door middel van een nieuw duurzaam concept de kosten voor verwijdering van gewasbeschermingsmiddelen met 50% te reduceren. Wanneer alles volgens planning verloopt wordt er medio 2016 een grote proefinstallatie geplaatst bij een van de glastuinders in Berlikum. Bij een goede werking wordt de techniek door Water Waves gebouwd en vermarkt.

Dit project is een samenwerking tussen LTO Glaskracht Nederland, LTO Noord, de gemeente Menameradiel, Wetterskip Fryslân, Easymeasure BV, Water Waves BV en het CEW. De provincie Fryslân ondersteunt dit project in het kader van de paragraaf innovatieprojecten uit de subsidieregeling economie, recreatie en toerisme Fryslân.

Lees hier het volledige persbericht en bekijk hieronder de reportage van Omrop Fryslan.

 

Deel dit bericht