+31 (0)6 119 149 61

Unieke advanced oxidation reactor van Water Waves getest

14 augustus 2019
Water Waves heeft vandaag, met partner Lamp-Ion, het prototype van haar nieuwe WW Ultraoxidizer met succes getest. Deze advanced oxidation reactor is uitermate geschikt voor het verwijderen van medicijnresten en pesticiden uit afvalwater en voor desinfectie van water. Uniek aan het systeem zijn de grote waterbehandelcapaciteit, de opschaalbaarheid, het geringe onderhoud door toepassing van gepatenteerde ultrasoundtechnologie en de kleine footprint van de installatie.

Het concept maakt gebruik van UV-C licht en waterstofperoxide om de verontreinigingen te ontleden. Ultrasoon geluid houdt de kwartsbeschermbuizen van de UV-C lampen schoon. Met name bij afvalwaterzuivering is dit van groot belang omdat de lichtopbrengst van de lampen anders zeer snel afneemt door vervuiling van de kwartsbeschermbuizen.

Het prototype van de nieuwe reactor heeft een volume van 1 m3, kan worden uitgerust met een groot UV-C vermogen, staat op een Euro-pallet frame, is volledig geautomatiseerd en uitgerust met een cloudservice voor alarmering en onderhoud op afstand.

Op dit moment worden 2 prototypen getest: een batchreactor en een continu doorstoomde reactor. Qua uiterlijk zien beide protypen er hetzelfde uit maar intern verschillen beide reactoren om optimale prestaties te realiseren.

Zowel de batchreactor als de continu doorstoomde reactor zijn zo ontworpen dat ze nagenoeg onbeperkt opschaalbaar zijn. Hierdoor is het mogelijk om het zuiveringsconcept toe te passen voor het nazuiveren van effluent van rioolwaterzuiveringen (RWZI’s).

Specifiek voor de toepassing in rioolwaterzuiveringen hebben Water Waves, Lamp-Ion en Brightwork een samenwerking om continu doorstoomde filtratiesystemen uit te rusten met UV-C en ultrasound modules van Water Waves. Dit is mogelijk dankzij de opschaalbaarheid van de concepten, waarvoor de partijen een gezamenlijke octrooi-aanvraag hebben ingediend.

Wilt u op de hoogte blijven? Volg ons via twitter @WWWaterwaves. Het samenwerkingsproject wordt ondersteund door een VIA Plus subsidie van SNN.

Deel dit bericht