+31 (0)6 119 149 61

Water Waves introduceert nieuwe reaktor voor waterzuivering

26 oktober 2017
Water Waves introduceert nieuwe technologie voor verwijdering van pesticiden, medicijnresten en antibioticaresistentie uit water. De slimme combinatie van ultrasound, UV-C straling en ijzerelektrolyse is een compleet nieuw concept om nagenoeg onderhoudsvrij afvalwater te zuiveren tegen lage energie-, investerings- en chemicalienkosten.

Door toepassing van ultrasound in combinatie met de reaktorgeometrie wordt scaling van de kwartsbeschermbuizen van de UV-C lampen volledig voorkomen. De nieuwe reaktoren werken als batchreaktor en maken gebruik van de foto-Fentonreaktie waarbij een lage concentratie ijzerionen in combinatie met UV-C straling en waterstofperoxide voor een radikaallawine zorgen. Het ultrasound voorkomt niet alleen scaling in de reaktoren maar breekt ook aggregaten van deeltjes open waardoor geadsorbeerde of ingekapselde micropollutants en ook schadelijke bacterien in de bulk van de vloeistof terechtkomen en door de radikalen worden geoxideerd.

Door toepassing van een batchreaktor in plaats van een continu doorstroomde reaktor en tegelijkertijd intensieve menging in de reaktor (turbulente stroming) verloopt de reaktie zeer efficient en is deze vergelijkbaar met een ideale propstroomreaktor. Voordeel van het Water Waves concept is dat geen ingewikkeld (duur) reaktorontwerp hoeft worden toegepast om propstroom te realiseren. Daarnaast werkt de Water Waves technologie beter dan alternatieven in de markt in troebel water of water met chromoforen zoals humuzuren.

Het concept is geschikt voor de zuivering van spuistromen in de glastuinbouw, zuivering van ziekenhuisafvalwater en als nazuivering van rioolwaterzuiveringsinstallaties (RWZIs). De reaktoren zijn standaard beschikbaar in afmetingen van 150 liter tot 6 m3 en, afhankelijk van de toepassing, geschikt voor capaciteiten van 100 liter per uur tot 10 m3/hr. Dankzij de modulaire opbouw van het reaktorconcept zijn er nagenoeg onbeperkte opschalingsmogelijkheden waarbij meerdere zuiverings-eenheden in een reaktorvat kunnen worden geplaatst. Dat maakt het mogelijk om ook bij verdere opschaling nog steeds schaalvoordelen te behalen.

Deel dit bericht